Wednesday, 15 August 2012

Sentap hati taw...

assammualaikum...semalam aku pergi bazar ramadhan dengan family.. saja cuci mata.. huhuhu.. bukan nak beli papepon.. then jalan2 lah dalam bazar penuh sesak tu.. nampak sorang brader ni duduk tepi baju besar sangat2.. dia dok jerit2 "mai abg mai  akk masuk tgok baju.. boleh cuba.."aku pon jalan jalan je lah depan dia smbil usha baju kurung cantik..sekali dia sambung cakap " ha! akk baju purple (merujuk pada aku)" aku pon pandang dia sambil tersenyum n mgeleng tanda "xp sy xnk beli" lepas tu di sambumg mari beli baju besar ni".. muka aku terus berubah pandang lain.. korang bayangkan dia suruh aku beli baju yang memang gabak besar. lpas tu jerit depan org ramai kan. malu gila aku time tu..ye aku taw aku mmg berbadan besar tp sensitive lah sikit aku perempuan kot. klu ada lelaki lain dgr pndng aku then senyum sinis. :-(  mak aku yang follow belakang aku terus sound mamat tu.. terus hilang mood aku.. kalau ye pon nk berniaga xpayah lah usik or mention sape2. aku hairan kenapa org selalu usik and jadikan org macam kita bahan ejekan or gurauan..   :-(

Monday, 13 August 2012

tu diaaa......

assalammualaikum...
hari tu.. lama dah... tengah tweet2..
then jumpa satu tweet yg buat aku tersenyum...
apa dia?
apa dia?

ni dia...

tengok! 90 peratus taw... bukan sikit2 tu..
so lepas ni tak de sebab untuk kita sedih2 lagi okey..
jadikan lah kita sebahagian drpd 90% tu
yg 10 peratus tu...
ayuh think positive join kami dia 90% terus jadiakan 100% org gemuk gembira
smile always :)