Sunday, 16 September 2012

mahkota wanita

assalamuallaikum...

lama gila rasa tak post pape kan?
yelah..lepas berhenti kerja hari tu terus raya.. pastu mestilah busy dengan raya pulak kan.. lepas tu kena buat persiapan pulak untuk continue study... huhu.. ni pon baru je lepas habis orentasi...

ermm.. kalau hari ni kita nak lari tajuk sikit boleh?
hari ni nak cerita pasal mahkota wanita..
jangan dok tanya apa mahkota wanita tu.. haipp...
rasanya semua pon tahu kan?

ok.. kita mesti selalu dengar dalam akhbar ke.. buletin ke berita ke..
mesti ada cerita pasal 'BUDAK PEREMPUAN KENA ROGOL DENGAN LELAKI YANG BARU KENAL SEMINGGU'.. pernah kan?
pernah terfikir tak kenapa benda ni boleh berlaku????
okey hasil survey2 aku dok pi tnya pendapat  and pengalam kawan2 or orang ramai dia kan..
bagi pendapat aku ni sebab kenpa pekara macam tu boleh berlaku..

antara ayat lelaki yang membuatkan perempuan terpujuk..

situasi 1
boy : awak buktikan cinta awak dekat saya boleh?
girl : nak buktikan macam mana? awak tak percaya saya ke?
boy : bukan saya tak percaya...tapi sebelum ni saya dah banyak kali kena tipu.. awak serahkan mahkota awk dekat saya.. itu tanda awak betul2 sayang saya.

ha! nampak tak permainan disitu.. konon lah perempuan tu menolak...

situasi 2
girl : habis kalau kita kena tangkap basah macam mana?
boy : tak kan punya.. saya tahulah cara dia macamana.. awak jangan takut...

then perempuan tu menolak lagi...

situasi 3
girl : kalau saya mengandung macam mana?
boy : saya akan bertanggungjawab.. kalau awak tak mengandung pon saya akan berjumpa dengan mak ayah awak untuk melamar awak jadi isteri saya lepas awak buktikan cinta awak dekat saya.. itu janji saya... percaya lah saya...

then mesti perempuan tu akan senyap berfikir.. mungkin hati dah berbelah bahagi..

boy : lepas awak buktikan cinta awak.. saya pulak akan buktikan cinta saya.. saya akan jaga awak baik2.. saya akan setia dengan awak.. sebab saya rasa awak lah jodoh saya..
girl : klu awak percaya saya jodoh awak..kenapa nak perlukan saya buktikan.. saya memang akan setia dengan awk..
boy: kan saya dah cakap saya banyak kali kena tipu sebelum ni.. saya minta awak sekali je.. untuk buktikan sahaja..

then perempuan mestikan akan uji lelaki dengan soalan ni

girl : kalau saya tak nak?
boy : saya tak boleh nak buat apa lah.. kita terpaksa berpisah lah..
girl : ala tapi saya sayang awak..
boy : kalau awak sayang saya awak akan ikut cakap saya..buktikan cinta awak..

ok lepas ni.. dia ada dua kesudahan..

1. jika perempuan ni punyai iman yg lemah.. tak ingat langsung pasal mak ayah and tak kesah conteng arang kat muka mak ayah... sanggup hadapi azab allah.. tak heran akan larangan allah.. ambil xkesah tentang dosa zina.. perempuan tu akan serahkan mahkota dia.. saat ini syaitan akan bersorak riang..

boy : ko ni memang bodoh.. senang je aku dapat mahkota ko tu.. memang tak lah aku nak buat bini.. nanati senang2 jugak ko bg dekat orang lain..
girl : tapi awak dh janji nak lamar saya..
boy : siapa suruh ko percaya janji2 kosong aku tu.. aku cuma nak rasa mahkota ko jelah.. bye..bye..

sadiskan pengakhiran ni.. jom tengok pengakhiran kedua..

 2. kalau perempuan tu ada iman yg kuat.. ingat mak ayah yang berhempas pulas besarkan dia.. and ingat allah.. dan larangan allah..ingat dosa zina dan balasan zina..

girl : saya tak dapat tunaikan kehendak awak tu.. saya sayang pencipta saya dan mak ayah saya..
boy : kalau macam tu kita terpaksa berpisah lah..
girl : ok.. saya percaya allah dah tetapkan jodoh saya..  kalaupon awak tinggalkan saya pasti ada lelaki lebih baik untuk saya.. selamat tinggal romeo..

ha sweet kan ending ni... :)

. ingat! lelaki yang betul2 nak kan kita tak akan minta kita serahkan mahkota kita.. malah dia akan sama2 menjaga mahkota tu...

ingat jaga lah mahkota kita.. simpan lah and jagalah ia.. untuk yg halal (suami) kita..

ok daa...


2 comments:

  1. Assalamualaikum...


    saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

    anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya. byk info menarik boleh dikongsi bersama.

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummuassalam...

      terima kasih sbab sudi berkunjung ke blog ni..

      ok. insya allah nnt sy blogwalking ke blog awk plak yea..

      tq.. :)

      Delete